Fem supertriks for å lykkes med matte

 

Mange synes matte er utfordrende, og i et forsøk på å bli fort ferdig med prøven eller matteleksene legger du kanskje igjen en hel del slurvefeil du kunne ha unngått. Privatlærer Mathilde gir deg tipsene for å lykkes med matten!

Eksamen og tentamenstiden nærmer seg med stormskritt, og det er nok mange som kjenner på følelsen av å ikke være helt klar. Spesielt matte er det mange som gruer seg til, mye fordi dette er et modningsfag og ikke et fag hvor du bare kan skumme gjennom et kapittel og føle du kan det godt nok.

Er man nervøs eller stressa er det lett å gjøre slurvefeil. Så trekk pusten dypt et par ganger før du starter for å roe deg ned. Privatlærer Mathilde Sørensen er økonomistudent og gir privatundervisning i matematikk. Her er hennes beste tips for å lykkes med matematikken:

Mathilde Sørensen, privatlærer

Tips 1: Ved tekstoppgaver kan det være lurt å skrive ned de tallene eller verdiene som du får oppgitt i oppgaven. Sannsynligvis har du fått de fordi du skal bruke de videre i regningen. Skriv alt sammen ned øverst på arket ditt. Da er det lettere å få oversikt og forstå hva du skal gjøre.

Tips 2: Tegn utfordringen din hvis du har mulighet til det.

Tips 3: På en prøve bør du tenke over svaret du har regnet ut før du haster videre. Har du fått et logisk svar? Hvis du gjør dette kommer du fortere til å oppdage dine egne slurvefeil.

Tips 4: På prøven må du vise utregningen din. Bruk heller noen linjer for mye, så læreren din skjønner hva du har gjort. Da kan du ofte få poeng selv om du har feil svar, fordi læreren ser at du har brukt riktig fremgangsmetode.

Tips 5: Ikke hast avgårde. Det hjelper ikke å ha dårlig tid i matte. Man er nødt til å ta seg god tid for å unngå slurvefeil på en prøve. Likedan er det når du skal lære deg matte. Hvis du stopper opp og spør deg selv hvorfor det er logisk at du gjorde som du gjorde, så kommer du til å forstå enda mer.