Algebra – manges store frykt. Hvordan regner man ut kvadrerte bokstaver liksom? Hvis du også kjenner på frykten knyttet til matematikk som inneholder både algebra og geometri bør du ta en titt her.

Første og andre kvadratsetning er to av de tre huskereglene vi bruker innen algebra. Mange kjenner på usikkerhet med en gang det er bokstaver innblandet i mattestykket, men faktisk bruker vi kvadratsetningene for å gjøre regningen enklere – ikke vanskeligere.

Disse setningene er så nyttige både når det kommer til algebra og hoderegning generelt. Hvis du ønsker å gjøre matematikkhverdagen din litt lettere kan det lønne seg å lære disse setningene utenat, så trenger du ikke å lære dem på nytt hver gang du skal jobbe med algebra.

I denne artikkelen ser vi på andre kvadratsetning. For å lære om første kvadratsetning, klikk her!

Hvis du synes kvadratsetningene ser helt gresk når de står skrevet på papiret, kan du også tenke på dem geometrisk som kvadrater. Se hvordan privatlærer Morten løser første og andre kvadratsetning både algebraisk og geometrisk i videoene under.

 

 

Det er ikke så vanskelig som du tror. Gjør oppgaver basert på kvadratsetningene til du kan dem utenat, så har du gjort deg selv en stor tjeneste.