Det er ikke alltid like lett å strekke til som foreldre i leksearbeidet til barna. Henning synes det var utfordrende, og ønsket en bedre oppfølging for datteren Henrikke. Derfor skaffet han en privatlærer fra Privatundervisningen.

Foto: Pappa Henning og datteren Henrikke hjemme i stua

Hjemme hos pappa Henning i Oslo sitter Henrikke (11) og fullfører sin nest siste dobbeltime sammen med privatlæreren Jessica. De har nettopp gått gjennom det siste leksearket Henrikke fikk utdelt på skolen.

– Dette var det siste leksearket for i år. Vi får ikke noe de neste ukene, forteller Henrikke smilende til pappaen sin.

Desember har akkurat begynt, og juleferien nærmer seg. Gavekalenderen til Henrikke henger i stua, og det har så smått begynt å bli pyntet til jul hos familien Gunther. Dverghamsteren til Henrikke sover rolig i buret sitt.

Henrikke går i 6. klasse, og får hjelp med matematikk, engelsk, lesing og skriving. Til daglig er Henrikke en aktiv jente som spiller håndball på fritiden. Selv om hun har trening tre ganger i uken, er det alltid tid til å få privatlæreren Jessica på besøk.

– Det var en god tone allerede fra første gang Jessica kom inn her, da hun var innom for å si hei. Da var allerede Henrikke strålende fornøyd, og det var total bonding fra første stund. Det var så vidt Jessica fikk lov til å gå herfra, forteller Henning leende.

Henrikke nikker bekreftende og tilføyer:

– Ja, jeg vet faktisk ikke hva som skjedde, ler hun!

Behov for en god pedagog

Foto: Henrikke, 11 år.

Da Henning merket at datteren hadde behov for ekstra oppfølging i læringen tok han selv initiativ til å skaffe en privatlærer. En samtale med læreren til Henrikke gjorde at Henning forstod at datteren trengte litt ekstra oppfølging på skolen og til skolearbeidet.

Da han selv ikke følte han klarte å bidra tilstrekkelig, måtte han undersøke andre løsninger:

– Jeg er ikke en god pedagog selv, men vil likevel at datteren min skal mestre skolen. Derfor gikk jeg utenfor boksen og så etter hjelp utenfra. Da endte jeg opp med privatlærer fra Privatundervisningen!

Det er primært pugging, matematikk og lesing som jobbes med for Henrikke. Sammen kjører de et eget løp som er lagt opp for henne, der de ofte starter med lekseark som har blitt utdelt på skolen.

Har de mer tid til overs går Jessica og Henrikke over på andre ting og pugger på det som trengs å pugges på.

Kreative læremåter gav arbeidslyst

Å ha privatlærer er ikke ukjent for Henrikke. Til nå har hun hatt to semestre med oppfølging av Jessica, noe hun er strålende fornøyd med.

– Jeg synes det er veldig gøy å ha timer med Jessica. Hun er flink og kreativ når hun lærer meg ting. Også spiller vi alltid yatzy sammen hver undervisning, det er veldig gøy!

Henrikke har en dobbelttime i uka. Når man går på skole i hverdagen, kan noen dager oppleves som lange. Det er Jessica veldig flink til å ta hensyn til:

– Jeg ser at Jessica er veldig flink til å tilrettelegge læringen for Henrikke. Når Henrikke begynner litt sliten, så bytter de. Da finner de på noe annet, forandrer læremåten eller går over på annet emne eller fag, forteller Henning mens han sitter ved siden av datteren sin i sofaen, forteller Henning.

 

Fremgang både på skolen og hjemme

Snart er det andre semesteret med oppfølging av privatlærer over, og både pappa Henning og Henrikke har opplevd god framgang.

På foreldresamtaler har læreren til Henrikke tatt opp at hun opplever stor utvikling hos henne. Henning selv ser at ting har endret seg i hjemmet. Spesielt i matematikk og lesing har Henrikke blomstret betraktelig:

– Henrikke har begynt å lese mer hjemme, så det skjer ting – uten tvil!

Om familien skal fortsette med privatlærer neste semester er ikke bestemt, men Henning vet

at det i så fall vil bli enkelt å få til nye timer med Jessica:

– Dialogen med Privatundervisningen går alltid helt smertefritt. Når jeg ønsket å fornye eller

gå videre med et semester til, så var det bare å sende en mail til Eirik som jobber og driver

Privatundervisningen. Han fikser – og så er det i orden!

Les også: Mattehjelp ga resultater og pågangsvilje