Er du nervøs for hvilke karakterer du ender opp med på vitnemålet ditt? Kanskje tenker du at disse karakterene er avgjørende for hele framtiden din, men er det egentlig sånn? Noen ganger er lærdommen du fikk på vei mot karakteren viktigere å sitte igjen med enn den endelige karakteren som står på papiret.

Om du stresser med skolearbeid, innleveringer, prøver og lesing mot eksamen nå, er du garantert ikke alene. Mange elever skal til sommeren videre fra ungdomsskole til videregående eller fra videregående til høyere utdanning. Mange er nervøse for om karakterene på vitnemålet vil være gode nok for å komme inn der de ønsker.

Ikke for sent

Hvis du er usikker på om du kommer til å klare deg gjennom eksamener og få de resultatene du ønsker, så er det ennå ikke for sent. Det handler om å benytte seg av gode arbeidsvaner, skrive notater på en ordentlig måte, og jobbe målrettet.

Om du ikke klarer dette på egenhånd kan det lønne seg å søke hjelp. En privatlærer kan gi deg bistand der du trenger det, enten det er noen å diskutere pensum med, eller du trenger noen som kan gi deg målrettede oppgaver og oppfølging i den siste tiden før eksamen. Slik privatundervisning vil bli lagt opp etter dine behov, og tar utgangspunkt i ditt nivå og dine ambisjoner.

Du har valgmuligheter

Men – er karakterer egentlig avgjørende for hele framtiden din? Når du skal søke deg inn på skole eller høyere utdanning er det klart karakterer er viktig. Du trenger gjerne et visst snitt for å komme inn på den skolen eller det studiet du ønsker, og da må du ha jobbet målrettet hele veien.

Hva gjør du da om du ikke har klart å få det karaktersnittet du trenger for å komme inn der du vil? Har du ingen framtid? Er løpet kjørt for deg? Nei, selvfølgelig ikke. Du har flere valg – hva med å søke deg inn et sted med lavere karaktersnitt, eller å ta opp fag og jobbe deg til de karakterene du trenger? Ta kontakt med oss i dag, så kan vi hjelpe deg med dette.

Kanskje ender du opp med å søke en skole eller et studie du ikke hadde tenkt var aktuelt, og blir positivt overrasket. Det er ikke alltid slik at det vi ser for oss å bli som unge er det vi ønsker å jobbe med når vi blir eldre.

Kan mer enn du tror

Fortvil derfor ikke om du ikke har de karakterene som skal til for å komme inn på drømmeskolen eller drømmestudiet. Noen ganger er veien mot karakterene viktigere enn selve resultatet. Sannsynligvis har du opparbeidet deg gode arbeidsvaner som du kan overføre til andre fag og senere jobb. Du sitter sikkert også igjen med mer kunnskap om faget enn du tror, selv om kanskje karakteren ikke reflekterer det.

Det viktigste er at du tar med deg det du faktisk har lært, og er ivrig etter å lære mer, bli bedre, og legger inn en skikkelig innsats når du tar fatt på den linjen eller det studiet du kom inn på. Det er her du legger grunnlaget videre – og former framtiden din.

Trenger du hjelp med noen fag eller emner? Ta kontakt med oss i dag hereller skriv til oss på Facebook her