Hvorfor lykkes du bedre som privatist med privatlærer?

 

To ganger i uka møter Julie Røyri privatlæreren sin som hjelper henne frem mot eksamen i spansk. Det ville hun ikke vært foruten, og anbefaler andre å oppsøke hjelp om de trenger det.

I et grupperom på medisinsk fakultet på Rikshospitalet sitter to jenter i dyp konsentrasjon. Tavlen er fullskrevet med spanske ord og bøyningsformer. Julie har privatundervisning med privatlærer Zubeide.

– Jeg hadde ikke klart eksamen uten hjelp fra en privatlærer, forteller Julie. Hun er 17 år gammel og går studiespesialisering på Heltberg videregående skole i Oslo.

Mamma pushet på
I fjor var Julie et år på utveksling i Australia, og på skolen hadde de ikke spansk som valgfag. Derfor må hun selv ta opp faget som privatist ved siden av vanlig skolegang når hun nå er hjemme.

– Det var mamma som pushet på det egentlig, at jeg skulle ha en privatlærer. Hun hadde hørt fra noen andre at det var et godt alternativ, sier Julie.

Zubeide (privatlærer) og Julie

Julie og privatlærer Zubeide møtes to ganger i uka, omtrent to timer hver gang. Selv om det er mye de skal dekke og masse å lære, er stemningen god og latteren sitter løst.

Privatlærere med kunnskap
Privatlærerne i Privatundervisningen er blant landets beste studenter, og de brenner for sine fagfelt. Dermed blir også undervisningen morsom og interessant, i tillegg til at elevene lærer det de skal og oppnår målene sine.

Julie forteller at hun får veldig mye ut av disse timene, og at det er bedre å lære seg faget med en som kan forklare det på en god måte.

– Zubeide er flink, det hjelper mye å ha en lærer som virkelig kan det. Jeg ville ikke gjøre dette alene, det er mye bedre å gjøre det med en privatlærer.

Bare gjør det
Julie er klar på at det ikke er noen grunn til å nøle hvis man er usikker på om man klarer seg gjennom et fag alene – enten man tar det som privatist eller man trenger litt ekstra hjelp ved siden av skolen.

– Ta initiativ. Trenger du hjelp burde du oppsøke en som kan hjelpe deg, og en privatlærer kan det. Ikke tenk på det, bare gjør det, avslutter Julie.