Du tenker kanskje at sommerferien kun er til for å nytes, og det er fristende å legge bøkene på hylla i to måneder. Likevel er det kanskje lurt å ikke la kunnskapen din støve helt ned! Holder du deg oppdatert i sommer blir overgangen fra ferie til hverdag mye enklere.

 

Nå er sommerferien i fullt kjør, og både elever og studenter over hele landet puster lettet ut. Eksamen er overstått – enten det gikk bra eller dårlig – leksene er unnagjort, og bøkene puttes inn i bokhylla. Endelig kan du slappe av, sole deg med god samvittighet, grille i parken og reise på ferie.

Hva skjer om du legger skolearbeidet helt vekk i sommer? Er det egentlig lurt å ta hundre prosent ferie i to måneder? Selv om du kjenner at både kroppen og hjernen trenger en velfortjent pause kan det få negative konsekvenser for resultatene og karakterene dine neste år om du ikke utfordrer hodet ditt litt gjennom sommeren.

Det skal ikke mye til

Læreren din vil helt sikkert anbefale deg å holde hjernen aktiv i sommer. Enten det er ved å gjøre matteoppgaver eller løse sudoku, forberede deg på neste skoleårs pensum, eller lese spennende bøker på stranden – alt hjelper.

Det kan være vanskelig å motivere seg for skolearbeid når du endelig har ferie. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å få en positiv effekt! Du kan rett og slett lese bøker. Enten du leser biografier, spenningsromaner eller om historiske romanser – du holder hjernen din i aktivitet, tanker er resonneringsevner settes på prøve, og du lærer kanskje noe helt nytt også.

Ønsker du å faktisk gjøre skikkelig skolearbeid finnes det ingen negative konsekvenser. Å holde deg oppdatert på matematikken eller spanske gloser gir deg kun fordeler neste skoleår. Trenger du hjelp i sommer? Ikke noe problem! Med hjelp fra en dyktig privatlærer står du ikke bare på stedet hvil, men kan lære enda mer som gjør at du ligger i forkant til høstens undervisning.

Privatundervisningen tilbyr både digital undervisning og undervisning med oppmøte i alle fag på grunnskolen og på videregående.
Les mer og finn dit fag her!

Hold deg oppdatert

Om motivasjonen glimrer med sitt fravær kan privatundervisning være spesielt gunstig. Det er gjerne de fagene man sliter mest som man helst vil legge på hylla et par måneder – men det er jo faktisk disse fagene man burde jobbe med selv i ferien.

Med privatundervisning får du et undervisningsopplegg som er spesielt tilpasset deg. Enten du vil sitte ute på terrassen og pugge gloser, eller ha konkurranse om å lage verdens beste privatfly – undervisningen er både morsom og lærerik.

Sommerferie betyr ikke at du bør glemme alt du har lært. Holder du hjernen din ved like stiller du mye sterkere i alle fag som kommer til høsten ved skolestart igjen.

Lykke til og fortsatt god sommer!