Slik blir du gründer i 2019

Artikkelen er hentet fra Kapital her

De er unge, uredde og har gjort suksess som gründere innen alt fra digital undervisning til digitale legetjenester. Nå deler de sine erfaringer, og forteller hva de mener må til for å lykkes som gründer i den digitale hverdagen.


Ole Berg-Rusten NTB ScanpixEn av disse unge, suksessrike gründ­erne er 24 år gamle Eirik Broms som var med og startet en millionbedrift allerede som 21-åring. I dag er han sjef for 200 ansatte i det samme selskapet, Privatundervisningen, som tilbyr leksehjelp til elever ved videregående skole.– Jeg tror ikke det var tilfeldig at jeg ble entreprenør. Jeg liker å tro at det var dette jeg ønsket å gjøre, men så trengte jeg bare å finne riktig retning, forteller Broms da Kapital møter ham i kontorfellesskapet hvor de holder til, like ved Alexander Kiellands plass i Oslo.

– Ikke gjennomtenkt

Vinteren 2015 ble et vendepunkt for ham. Da bestemte Broms seg for å slutte som profesjonell fotballspiller i FK Fyllingsdalen, slutte på studiet i matematikk og biologi ved universitetet i Bergen, samt slå opp med samboeren – alt på samme dag.

– Det var ikke sykt gjennomtenkt. Men jeg hadde en sterk følelse av at noe var galt, og klarte ikke helt å peke på akkurat hva det var. Det føltes bare feil, sier 24-åringen.

Det “impulsive” valget førte til at han måtte bo i bilen, en liten Golf, i halvannen måned.

– Jeg hadde alle tingene mine der, så det var ganske trangt. Så snek jeg meg inn på et treningssenter for å dusje. Jeg husker også at de hadde cheeseburgere for en tier på McDonalds’. Det var det store høydepunktet i uken, minnes Broms.

Det var også dette valget som ledet ham til sin fremtidige forretningspartner Shafi Adan, og dermed fant det som skulle bli starten på gründereventyret. Broms tok kontakt med Adan etter at han så en jobbannonse som hang på universitetet. Adan hadde nemlig et privatundervisningsforetak, men på grunn av andre oppstartsprosjekter hadde han ikke tid til å drive dette videre. Da de to møttes, ble de fort enige om at det kunne de gjøre noe med.

– Å være gründer er en livsstil, ikke en jobb. Man må elske det hvis man skal gjøre det.
Eirik Broms Privatundervisningen-gründer

Skal tjene penger

Sommeren 2016 startet de det som i dag er Privatundervisningen, og i august samme år hadde de allerede tjent sine første kroner.

– Vi har aldri hentet penger. Vi har tjent penger fra vårt første salg, og kun reinvestert penger vi har tjent, forteller Broms.

Han tror det å være bevisst på at man skal tjene penger ofte er undervurdert blant gründerspirer.

– Jeg synes det er skuffende med selskaper som bare henter penger, og så har de ikke en klar plan på hvordan de faktisk skal tjene penger. Da ser jeg heller ikke poenget med å drive business. Da kan man egentlig bare starte en veldedig bedrift og gjøre noe bra for samfunnet, mener den unge gründeren, som tilføyer at han forstår at mange oppstartsbedrifter er helt avhengige av å hente penger for å kunne starte opp.

– Jeg hadde selvsagt ingen penger da jeg bodde i bilen, så jeg hadde ikke så mye å bidra med der selv. Men jeg kjøpte meg inn senere når jeg hadde spart opp lønningene mine, forklarer Broms.


Eirik Broms NTB scanpix

Må være litt “tøff i trynet”

Han forteller om tiden etter den store livsendringen som utfordrende, men han angret ikke.

– Jeg husker jeg lå der i bilen min og syntes livet var veldig kjipt, men likevel følte jeg at det var veldig riktig. Det føler jeg fortsatt, sier 24-åringen om det å skulle satse som entreprenør. – Å være gründer er en livsstil, ikke en jobb. Man må elske det hvis man skal gjøre det.

Broms tror nøkkelen til hans egen suksess som gründer har vært evnen til å balansere det å være “litt tøff i trynet”, samtidig som han har vært ydmyk.

– De aller fleste jeg møter kan mer enn meg, men de fleste jeg møter er ikke like villige til å lære som meg. Jeg har lært ekstremt mye på kort tid, og lærer fortsatt hver dag. Som ung gründer, og ikke minst ung leder, må man være litt tøff i trynet også. For meg har det alltid vært mye enklere enn å være ydmyk, innrømmer han.

Broms mener det handler om å være ydmyk nok til å skjønne at man trenger flinke folk rundt seg, og at det finnes mange man kan lære av.

– Jeg føler nettopp at jeg har startet dette eventyret. I mitt hode har jeg ikke oppnådd en dritt ennå. Det er en sånn innstilling jeg har, sier 24-åringen.

– Teknologiforståelse er essensielt

Hvis det likevel er noe han skulle gjort annerledes om han skulle begynt gründerreisen på ny, ville det vært å ha et større fokus på de ansatte fra starten av.

– Vi begynte i et marked hvor det er mange useriøse aktører, og vi måtte konkurrere i starten. Fokuset vårt var mer på vekst, før vi innså at vekst er et resultat av at de ansatte har det bra, og dermed presterer bra. Vi liker å si at vi skal være Norges beste arbeidsgiver for studenter, og det er noe vi tar svært alvorlig, forteller den unge lederen.

Det at han har begynt å kode skal, ifølge Broms selv, ha gjort han til en bedre leder. Han mener teknologiforståelse er essensielt om man vil lykkes som gründer i dag.

– Man trenger ikke nødvendigvis å være verdens beste koder, men man må forstå nok til å kunne lede de ansatte, som må forholde seg til teknologien. Det å forstå teknologi er like viktig som å forstå regnskap og fakturering. Det er en essensiell del av en virksomhet i dag, mener Broms.